dinsdag 21 april 2015

Lilian Zielstra wint Write Now! Groningen

Lilian Zielstra © Dick Pots

De 23-jarige Lilian Zielstra is de winnaar van Groningse voorronde van Write Now! 2015. Ze wint 250,- euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 21 juni in Rotterdam, waar ze zal strijden om de titel van hét schrijftalent van 2015.
 
Ze krijgt drie weken om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale. Haar concurrenten zullen de komende weken in andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s bekend gemaakt worden. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op een literair festival, een column op Trouw.nl en een schrijfopleiding. Ook wordt er 21 juni een publieksprijs uitgereikt, die bestaat uit een publicatie in Metro Vlaanderen en een Ipad.

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met elf regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Voor elke regio bepaalt een vakjury wie zich plaatst voor de finale. Eerdere winnaars van Write Now! zijn o.a. Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten